Támogatók

Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Link ajánló

Úszóink a nagyszínpadon vitézkedtek a héten - CXXVI. Úszó Országos Bajnokság

Zombori Nóra és Orsó Franciska személyében, két versenyzőnk is részt vett a héten megrendezett 126. Úszó Országos Bajnokságon. Nóra négy versenyszámban is elindult a keddtől péntekig tartó versenyen, míg Franciska két számban mérettette meg magát. 

 

A keddi napon Nóra ugrott először vízbe 100 m női gyorson. A harmadik futamba kapott besorolást Zsolnay Benedek tanítványa és 1:03,61-es idejével a kilencedik lett a futamában, összesítésben pedig 62-ik. Tavalyhoz képest csaknem fél másodperccel úszott jobban Zombori, akkor ugyanis 1:04,10-et úszott. 

 

Őt követte szintén kedden Orsó Franciska, aki délelőtt 100 m mellen versenyzett. A harmadik futamba kapott ő is helyet, ahol a hetedik helyen csapott a célba, ideje pedig 1:19,67 volt és a 36-ik helyen végzett. 

 

Sűrű volt a keddi program úszóinknak, ugyanis alig egy órával a 100m gyors után Zombori Nóra ismét vízbe ugrott, ezúttal 50 m háton. A második futamba kapott besorolást és nem okozott csalódást, ugyanis a futamban negyedik helyen, összesítésben pedig 48-ik helyen végzett a 33,24-es idejével. 

 

Szerda délelőtt ismét Nóra ugrott először vízbe, ezúttal 100 m háton. A harmadik futamban úszott, amelyet meg is nyert 1:09,38-as idejével, ugyanakkor a továbbjutás sajnos nem sikerült, a 32-ik helyen végzett versenyzőnk. 

 

Csütörtök délelőtt mindkét versenyzőnkre feladat várt. Ezúttal is Zombori Nóra úszott elsőként 200 m gyorson. A második futamban repesztett 2:15,28-as ideje pedig az 51-ik helyre volt elég ezúttal. 

 

Alig fél órával később Orsó Franciskán volt a sor, aki 200 m mellúszásban versenyzett. A 2009-es sportolónő a második futamban ugrott medencébe, és futamában a harmadik helyen végzett, összességében pedig a 30-ik helyen, 2:46,57-es idejével. 

 

Gratulálunk mindkét versenyzőnknek, ráadásul Orsó Franciska először versenyzett a felnőtt úszó országos bajnokságon.

 

Hajrá YBL! 

2024-04-15Szerkeszti:     Veres Zoltán (Zocc)

Készítette:     Battyányi Gábor

Kapcsolat: