Támogatók

Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Yblpolo vizilabda

YBL Waterpolo Club

A vízilabda csapatot az akkor még Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskola testnevelés tanszékvezető tanára, Perlaky István alapította 1980-ban. A mindenki által nagyra becsült tanár úr 2003-ig volt az egyesület ügyvezetőelnöke, súlyos betegség után 2006-ban hunyt el.

A kezdeti évek után az akkor még Ybl SE néven szereplő csapat gyorsan feljutott a Budapest bajnokságból a harmad osztályba, majd a másod osztályba (OBI/B), ahol egy év megszakítással 2003-ig szerepelt. 2003-ban a csapat megnyerte a másodosztályú bajnokságot, amellyel kiharcolta az első osztályú bajnoki szereplés jogát. Az OB I-ben - kihasználva a főiskola anyaintézményének, a Szent István Egyetemnek hathatós anyagi támogatását – az őszi idény után a 7. helyen állt, míg a bajnokság végén a 11. helyen végzett a csapat.
Jelenleg a csapat az OBI\B-ben szerepel, ahol az elmúlt szezonok során mindig az első négy hely valamelyikén végzett, sőt a 2008/2009-es szezonban Bajnoki Címet szerzett.
A 2011/12-es szezont már Hegyvidék-YBL néven kezdte meg csapatunk, melynek köszönhetően új otthonra leltünk a MOM Uszoda és Sportközpontban. Később már YBL WPC néven folytatták a bajnoki pontszerzéseket

2017/18-as szezont OB1/B-s csapatunk már a III.kerület TVE uszodában kezdte és ez is lett felnőtt csapatunk hazai pályája.

A csapat tagjai korábbi első osztályú játékosok és fiatal tehetségek.
A játékosok zöme a póló mellett az élet más területein is helyt áll (szakmai karrier, család). A csapat magja évek óta együtt játszik és nem csupán a medencében, de az életben is remek, baráti közösséget alkot.
Csapatunk a Magyar Bajnokságban, Magyar Kupában, külföldi nemzetközi tornákon és a Strandvízilabda Bajnokságban szerepel.

Egyesületünk 2012-től utánpótlás csapatokkal is rendelkezik, így közel 120 fiatal játékosunk már az Országos bajnokságokban, a Budapest bajnokság különböző korosztályaiban. 2014-ben megalakult úszószakosztályunk az YBL Swim Team, ahol fiú és lány sportolóink is vitézkednek az országos versenyeken.

2020/21-es Országos szezonban Kvalifikációt harcoltunk ki az A1-es bajnokságba, ahol végül nem sikerült feljutni így újra az A2-es bajnokságban fojtatták a pontszerzéseket

Jelenleg utánpótlás csapataink minden utánpótlás bajnokságban szerepelnek a legfiatalabbaktól a legidősebbekig, Országos és Budapest szinten.

Yblpolo klub Yblpolo klub Yblpolo klub Yblpolo klub Yblpolo klub
Szerkeszti:     Veres Zoltán (Zocc)

Készítette:     Battyányi Gábor

Kapcsolat: