Támogatók

Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Link ajánló

Egy győzelem és két vereség a hétvége mérlege a vasárnapi Országos fordulóban

A vasárnap folytatódott az Országos Utánpótlás A2 bajnokság a gyerek, a serdülő és az ifi csapatunk számára. A Miskolc érkezett a Komjádi uszodába, igen kemény mérkőzések vártak a csapatainkra, ugyanis az ifjúsági bajnokságban a harmadik helyen állnak, serdülőben szintén, három ponttal épp Köllő Attila csapata előtt, míg a gyermek bajnokságot vezetik jelenleg. 

 

Ifjúsági Országos A2 - 8.forduló

 

Veres Zoltán csapatán, vagyis az ifiken volt először a sor, és sajnos nem sikerült megszorongatni a Borsodiakat, akik már az első negyedben 5 gólos előnyt tudtak felépíteni, majd a félidőre már 7 góllal vezettek. Sajnos nem tudtunk egyszer sem felzárkózni rájuk és a végére 10 gólosra nőtt a különbség. 9-19-re nyertek a vendégek. 

 

YBL - Miskolc : 9-19

(2-7;3-5;2-4;2-3)

Gól: Gárdai, Fehér 2-2; Szloszjár,Békési, Erdősi, Farkas, Windisch 1-1

Kapus: Kontur 14% Fiser 41%

Veres Zoltán: Tulajdonképpen ugyanazt az eredményt sikerült hoznunk amit az első mérkőzésen annyi különbséggel, hogy akkor három kezdő játékosom nem tudott játszani. Most viszont hiába volt minden gyakorlásunk, egyszerűen semmi nem jött össze; védekezésben lemaradtunk 2-3pillanattal és támadásban nem volt egy erős megnyilvánulásunk. Ez azért bosszantó és számomra lehangoló mert ismét a heti munka ennek az ellenkezőjét mutatta. 

Az elkövetkező két hétben sok játékosomat szinte nem is fogom látni, nekik egy kalappal az írásbelin!

Hajrá Ybl!

 

Serdülő Országos A2 - 8.forduló

 

Az ifik után a serdülőkön volt a sor, akik a múlt heti UVSE elleni félgyőzelem után pozitív előjelekkel készülhettek, egy esetleges győzelem azt jelentette, hogy megelőzik a Miskolc csapatát a tabellán. 

 

Ennek megfelelően szorosan indult a mérkőzés, az első negyedben fej-fej mellett zárt 2-2-vel a két csapat, majd a másodikban már jobban kinyíltak a gólcsapok, amiből mi jöttünk ki jobban, Sükösd, Szebeni, Lapis és Mikes góljára csak 3 miskolci érkezett, 6-5-re mi vezettünk. A harmadik negyedben pedig sikerült nagyon magabiztos előnyt kiépíteni, négy gólt is szereztünk, míg a védelem szinte tökéletesen zárt, 10-6-os előnnyel várhattuk az utolsó játékrészt. A 4 gólból, csak egyet tudott már ledolgozni a Miskolc, 13-10-re nyerni tudtunk és megelőzve a vendégeket, a harmadik helyre léptünk fel a tabellán. 

 

YBL-Miskolc: 13-10

(2-2;4-3;4-1;3-4)

Gól: Mikes 4; Szentandrási Szabó, Fiser 2-2; Szaplonczay, Lapis, Szebeni, Sükösd, Ludas 1-1

Kapus: Fiser 50%

Köllő Attila: “Az akaratunkra és a győzni akarásunkra volt a legnagyobb szükség ezen a mérkőzésen. Sajnos megint volt egy fegyelmezetlenség, de ezt jól kezelték a srácok, igazi csapatként nyerték meg ezt a fontos meccset.

Hajrá YBL!”

 

Országos Gyermek A2 - 8.forduló 

 

Végül pedig a legkisebbeken volt a sor. Sziklai Tamás legénységére várt papíron a legnehezebb feladat, ugyanis a hazaiak vezetik a középszakasz tabelláját. 

 

Az első negyedben még tartották magukat a fiúk, a negyed derekán 1-2 volt még az eredmény, ám a mi oldalunk két elhibázott emberelőny, míg a vendégek belőtték a fórjukat és egy büntetőt is, 1-4 oda. A második negyedben pedig kinyílt az olló sajnos, Uhlmann góljával még zárkóztunk, de zsinórban 4 miskolci gól érkezett, így Szigeti Soma góljának köszönhetően már csak zárkóztunk, 3-10-el mentünk a félidőre. A második félidőben már méltó ellenfelei voltunk a vendég együttesnek, akik csak 1-1 góllal tudták nyerni a hátralevő két negyedet, kialakítva a 7-16-os végeredményt. 

 

YBL-Miskolc: 7-16

(1-4;2-6;3-4;1-2)

Gól: Horváth 2; Kósa, Uhlmann, Szigeti, Márai-Szigethy, Márton, Honti 1-1

Kapus: Fekete 33% Berta 89%

Sziklai Tamás: “Az odavágóhoz képest, jobb játékot produkáltunk, főleg támadásban. Védekezésünkbe és gyorsaságunkba voltak hiányosságok, amiket az ellenfél rendre ki is használt. Amit mérkőzés előtt megbeszéltünk, hogy mikre kéne odafigyelni, sajnos pont ezek a hibák jöttek elő hátul és jó pár elkerülhető gólt kaptunk. A kispadunk is rövidebb volt sajnos, mint szokott lenni és lehet szorosabb meccset játszottunk volna, ha mindenki bevethető. Nekünk a jövő vasárnapra kell nagyon koncentrálnunk, pozitívan jöttünk ki az uszodából és talán most ez a legfontosabb.

 

Hajrá YBL!”

 

2024-05-03Szerkeszti:     Veres Zoltán (Zocc)

Készítette:     Battyányi Gábor

Kapcsolat: