Támogatók

Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Link ajánló

HaBaWaBa U14 2022

Az Olaszországi Lignanoban rendezett HaBaWaBa Plus 14-es tornán klubunk két csapattal is nevezett a 2008-as korosztályban.

Ybl Wpc I-es csapatunk Dorogi Balázs vezetésével kiharcolták a csoportelsőséget majd ezután a Gold csoportba kerültek ahol az elődöntőben kikaptak így végül az 5.helyen zárták a tornát; 

Játékosaink: Bittsánszky Dömötör, Csuka Barnabás, Florián Brúnó, Herich Ádám, Hódi Barnabás, Jánossa Márton, Lakatos-Petroff Dávid Borisz, Ludas Ábel, Molnár Bertalan, Nagy Mátyás, Szebeni Barnabás, Szentandrási-Szabó Levente, Szloszjár Iván Dusán, Tyukodi Barnabás.

Edző: Dorogi Balázs:

"A torna célja első sorban a csapatépítés, és a speciális szabályok eredményeképpen a gondolkodásban és játékban való gyorsulás volt. Maradéktalanul elégedett vagyok a látottakkal, egy sikeres hetet tudhatunk magunk mögött.

A torna talán "legsűrűbb" 9 fős csoportjában kaptunk helyet sok hasonló képességű egyesület mellett - Perugia, Triest, Savona A, Torino, Salerno, Debrecen. A legkiegyensulyozottabb játékot mi nyújtottuk - még ha ezt, a parton a tornahoz méltatlan jatekvezetoi delegatus helyenként befolyasolta is - ennek köszönhetően csoportelsokent folytathattuk tovább a küzdelmeket, kiemelkedő olasz együttesek skalpjait begyujtve. Az egyenes kieséses szakaszban a legjobb 4 közé kerulesert rögtön, a később döntőt játszó Ekipeorizzonte csapatát kaptuk, ahol 2 góllal alulmaradtunk. A vereség mellett szomorúságra adott okot, hogy nem teljes csapattal tudtunk harcba szállni, én edzőként is utoljára meccselhettem a gyerekekkel mert szintén betegséggel küzdöttem a későbbiekben. A helyosztokon ezután nem találtunk legyozore, magabiztos játékkal vertük a Kaposvár és a Torino csapatát. Kibédi Botond kollégámnak köszönöm a helyettesítést és a segítséget a torna alatt, kivette a részét ebből a szép eredményből.

A 2008-as korosztály sokra hivatott, ez itt is megmutatta magát. Tyukodi Barnabás személyében leggólerősebb játékosunk nyáron a KSI csapatába igazol, innen is további szép sikereket kívánunk neki. A csapat szempontjából ez több embernek lehetőséget is jelent, hogy nagyobb felelősséget vállaljon magára a jövőben és több lehetőséghez jusson.

Nyáron remélem teljes létszámban tudunk alapozni a következő időszakra, és gozerovel tudunk készülni a szeptemberi osztályozóra.

Hajrá Ybl!"

 

Ybl Wpc II-es csapatunk Kibédi Botond vezetésével a B csoport 7.helyén végeztek ahonnan a Rock&Pop csoportban egészen a döntőig meneteltek és megszerezték az ezüst érmet.

Játékosaink: Bruscagnin Benedek, Flórián Nándor Axel, Kozma Kristóf, Maráz Ádám, Matus Bálint, Mogor Patrik, Pálfi András, Rajna Kristóf, Rákosi Balázs, Szilágyi Örs Zsolt, Sztan Péter Olivér, Uhlmann Máté, Zóka-Újhelyi Domonkos.

Edző: Kibédi Botond:

"A sorsolást tekintve tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, jó kis csapatok ellen tudjuk megmutatni a tudásunkat. 

Az első napokban ismerkedni kellett a környezettel, új szabályokkal, bírói felfogással… Ezt követően egyre inkább hozzászoktunk ezekhez a tényezőkhöz és elkezdtük élvezni a játékot. Örülök annak, hogy nagy csapatokkal is tudtunk jó mérkőzéseket játszani. A játékunk az egész tornán felfelé ívelt. Ebben az erős csoportban (a két első csapat játszotta később a döntőt) a 7. helyen végeztünk, ami azt jelentette, hogy a rock&pop ligában folytattuk a szereplésünket. Itt aztán a végéig meneteltünk, egészen a döntőig, ahol a Debrecen csapatával játszottunk az aranyéremért. A mérkőzés elég kaotikusra sikeredett, ahol egy kis adok-kapok után a Debrecen csapata bírta jobban és diadalmaskodott 13:10-re. Innen is gratulálunk nekik! Elképesztő nagy terhelésen vannak túl a fiúk és ez a fáradtság a végére kijött. Biztos vagyok benne, hogy óriási élménnyel és tapasztalattal gazdagodtak a torna során, amit később hasznosítani tudnak majd. 

Gratulálok a srácoknak az ezüstéremhez, ez az első érem, amit közösen nyertünk a 3 év alatt. I-es csapatunk 36 fős Habawaba tornán az 5. helyezést érte el, amiért óriási gratuláció jár nekik! 

Változnak az idők, jövőre nem én leszek a srácokkal, más feladatom lesz a klubban. Szerencsére jó kezekben lesznek a fiúk. Bízok benne, hogy kellőképen megtudtuk koronázni ezt a 3 közös évet ezzel az ezüstéremmel! 

Szeretném megköszönni az elmúlt 3 évet Dorogi Balázsnak akivel közösen vittük a 2008-as korosztályt! 

Sok sikert mindenkinek és szép nyarat kívánok! 

Hajrá YBL!!"

 

 

2022-07-10Szerkeszti:     Veres Zoltán (Zocc)

Készítette:     Battyányi Gábor

Kapcsolat: