Támogatók

Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Link ajánló

Örömvízilabdával búcsúztattunk - Férfi OB1/b

Szombaton rendezték az OB1/b utolsó, azaz 26-ik fordulóját. Felnőtt csapatunk az Oázist látta vendégül, akiknek már nem volt tétje a mérkőzésnek miután a bent maradást már korábban biztosították és a 10-nél előrébb sem tudtak már kapaszkodni miután a Hódmezővásárhely hazai pályán megverte a Tatabányát. 

 

Ellenben nekünk hazai pályán kötelező volt a győzelem, nemcsak azért mert különben a nyolcadik helyen végzünk, hanem mert számtalan játékosunknak és a vezetőedzőnknek, Sziklai Tamásnak is az utolsó mérkőzése volt ez a csapattal. Megilleti őket a szép búcsú.

 

Már-már szokás szerint mederben kezdődött a mérkőzés, mivel 3-3-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, egy perccel a negyed vége előtt 6-3-ra vezetett ellenfelünk. Az utolsó 50 másodpercben kellett még kaparnunk, hogy legalább egy gólra visszajöjjünk. 5-6.

 

A második negyedben már szebbik arcát kezdte elővenni együttesünk, azonban ez még csak az egyenlítésre volt elég egy perccel a negyed vége előtt. 8-8.

 

Aztán a harmadik negyedben robbantottunk, és 4-0-val léptük le ellenfelünket, ráadásul négy akciógóllal. Magabiztos vezetéssel fordulhattunk az utolsó negyedre. 12-8. 

 

Az utolsó játékrészben pedig az elsőhöz hasonlóan ismét potyogtak a gólok. 4-4 gólt szerzett mindkét csapat, élvezte már a játékot mindenki. A vége 16-12 nekünk, sikerült méltóképpen elköszönni társainktól és az edzőnktől. 

 

Ugyanis két év után Sziklai Tamás elköszön a felnőtt csapattól és átadja a stafétát, ezúton is szeretnénk neki megköszönni azt a munkát, amit beletett a felnőtt csapat fejlődésébe, valamint a fiatalok beépítésébe. 

 

A Debreceni Vízilabda Klubnak, az OB1/b bajnokának pedig klubunk szívből gratulál és sok sikert kívánunk az OB1-ben. 

 

YBL - Oázis: 16-12

(5-6;3-2;4-0;4-4)

Gól: Szám, Baksa 3-3; Kibédi Cséplő, Hertzka O. 2-2; Tóth, Giorgio, Seeler, Horváth 1-1

Kapus: Csillagh 44% Vértes 64%

Sziklai Tamás: “Örülök, hogy győzelemmel zártuk a bajnokságot, gratulálok a fiúknak! Felemás évet zártunk le, ahol az év első fele nagyon jól sikerült számunkra és sokáig a bajnoki címért tudtunk harcolni. Sajnos a szezon második része nem úgy alakult, mint ahogy azt elterveztük. Nagyon rosszkor jött a megfelelő forma hiánya és egy idő után már nem tudtunk visszakapaszkodni az élmezőnybe. Ebbe a bajnoki kiírásba biztosan sokkal több volt, nagy tanulság a későbbiekre nézve.

Nem csak a csapat utolsó mérkőzése volt a szombati, hanem az enyém is, mint vezetőedző a felnőtt csapatnál. Köszönöm szépen a fiúknak ezt a 2 évet, bőven volt pozitív élmény és most a negatívakra nem is akarok emlékezni, mert nem érdemes. További sok sikert kívánok nekik, hogy elérjék céljaikat!

Hajrá YBL!

 

2024-05-28Szerkeszti:     Veres Zoltán (Zocc)

Készítette:     Battyányi Gábor

Kapcsolat: