Támogatók

Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Link ajánló

Ismét átalakul felnőtt csapatunk, interjú Zoufal Norberttel

 

Zoufal Norbert aki két éven keresztül vezette felnőtt játékosainkat és ezidő alatt is sok vátozáson átment csapatban idén ismét nagy változtatás lesz; Cufi az eger klubjában folytatja

Cufi 2017 nyarán kezdte az edzői munkát felnőtt csapatunknál az akkor még rutinos és "öreg" játékosokkal akikből 8-an év végén befejezték pályafutásukat, ebben az évben 4. helyezést értek el ami nagy előrelépés mert előző évben csak a 9.helyre sikerült beérni. 2018 nyarán 9 új játékossal és 1 kapussal kezdte meg a munkát; év közben sérülések és még egy játékos hagyta abba a pólót, de így is sikerült a 4.helyet behozni.

Interjú Zoufal Norberttel:

V.Z.: - Szia Cufi, lezajlott az Ob/b-s bajnokság és csapatunkkal a 4. helyen végeztetek; kérlek értékeld az idei évet.

Z.N.:- Szia. Egy nagyon erős bajnokságban sikerült a legjobb négy közé kerülés amit titkon év elején nagyon reméltem. Csak olyan csapatok előztek meg minket, akik legalább 7-8 heti edzést végeznek , a mi 3-4 edzésünkkel szemben. Mások voltak a lehetőségeink , mások is voltak a célok , szerintem ez az év is teljesen rendben van.

 

V.Z.: - A tavalyi évhez képest egy teljesen fiatalított csapat állt össze az idei évre, gondolok itt ha jól emlékszem 8 rutinos játékos hagyta abba, illetve év közben/vége előtt még ketten; mennyire volt nehéz pótolni őket idén?

Z.N.: - A pótlás is nagyon nehezen ment, de aki/k év közben lesérültek vagy abbahagyták azokat nem tudtuk pótolni , ezért is nagy dolog a 4.hely. Volt, hogy 3 mezőny cserém volt de a srácok jól megoldották ezt a részét is .

 

V.Z.: - Végül; ezennel te is "leadod" az Ybl-ös felszerelést ha jól tudom; Mondanál pár szót, hogy merre és kikhez visz az utad?

Z.N.: - Igen a hír igaz. Egerbe visz az utam. Januárban volt egy megkeresésem és hosszas gondolkodás után jutottam arra, hogy érdemes lehet belevágni ebbe a kalandba. Egy nagyon korrekt szerződést kaptam Szécsi Zoltántól aki csak annyit kért "csináld ahogy eddig, amit tudsz". A 2009-es korosztály lesz a csapatom, ami nagyon nagy kihívás számomra (soha nem dolgoztam ilyen picikkel) és a serdülő-ifiknél kell besegítenem Tóth Kálmán vezető edzőnek.

 

V.Z.: - Amióta én is Ybl-játékos/edző vagyok mondhatom, hogy a 3.korszak zárult le a felnőtt csapatban; hogyan értékeled az itt eltöltött idöt?

Z.N.: - Nagyszerűen éreztem magam, remélem a játékosok is. Több volt a siker, mint a kudarc. Nagy csatákat éltünk meg együtt ezekre jó lesz visszaemlékezni . Jó néhány játékosom van akik nagyon sokat fejlődtek és már megütik talán az ob1-es szint alját is . Névszerint nem szerettem senkit kiemelni , mert én a csapatban hiszek de nálam a 2 év alatt magasan Cserdi Péter volt a legjobb játékosom neki külön is gratulálok. Gyorsan elszállt ez a 2 év , és az összes játékosomnak szeretném ezt az időszakot megköszönni, mert egy szabályban hiszek:"a játékosok csinálják az edzőt"!!! A vezetőknek is szeretném megköszönni a segítségüket.

 

V.Z.: - Köszönöm és köszönjük az Ybl nevében is és Sok sikert kívánunk a jövőben!

Z.N.: - Természetesen sok sikert az Ybl csapatának a továbbiakban. Hajrá YBL. Köszönöm.

 

Veres Zoltán

2019-06-05Szerkeszti:     Veres Zoltán (Zocc)

Készítette:     Battyányi Gábor

Kapcsolat: