Támogatók

Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Link ajánló

Véget ért az idény, jöhet a nyári szünet

Az Ybl családi nap alkalmából mi is lezártuk a 2021/22-es bajnoki idényünket. Kijelenthetjük, hogy minden korosztályban eredményesen tudtuk zárni a szezont és újabb lendülettel tudjuk folytatni majd a nyári felkészülést. 

Eredményeink korosztályonként:

Ob1/b 4.hely

Országos Ifjúsági (2003/2004) A2 csoport Felsőház 4.hely

Országos Serdülő (2005/2006) A2 csoport Felsőház 7.hely

Országos Gyermek (2007) A2 csoport Felsőház 3.hely

Budapesti serdülő(2005) I 12.hely

Budapesti serdülő(2005) II 7.hely

Budapesti Szívós István Gyermek I. Fiú Bajnokság (2007)  8.hely

Budapesti Rusorán Péter Gyermek II. Fiú Bajnokság (2008) I  A csoport 6.hely

Budapesti Rusorán Péter Gyermek II. Fiú Bajnokság (2008) II B csoport 6.hely

Budapesti Markovits Kálmán Gyermek III. Fiú Bajnokság (2009) 3.csoport(15-21.hely) 7.hely

 

Gratulálunk csapatainknak!

Országos csapataink a 2021/22-es bajnoki idény után ismét kavlifikációs tornán vehetnek részt az A1-es feljutáshoz. Ezeket a mérkőzéseket már a következő évi játékosok fogják megvívni

A továbbiakban utánpótlás edzői értékeléseink következnek:

Országos Ifjúsági:

Veres Zoltán; 

 

Országos Serdülő és Budapest serdülő II:

Kibédi Botond;

"Az év elején kiváló mérkőzéseket játszottunk. Sajnos a kezdő létszám egyre inkább csökkent, ami azt jelentette, ha a fiatalokat is beleszámolom, akkor 9 ember hagyta abba vagy igazolt el az első fél év után. Így eléggé belettünk létszám ügyileg korlátozva, ami fáradtsággal jelent meg az első félév vége felé. Szerencsére jól tudtuk lezárni az évet hiszen hazai pályán megvertük az addig veretlen Miskolc csapatát és bejutottunk a BP serdülő bajnokság felsőházába is. 

Télen az alapozó időszakban az edzéslátogatottság elég gyatrára sikeredett. Voltak olyan edzések, ahol 3 fővel kellett együtt dolgoznom. Február közepén volt az első olyan nap, amikor szinte egész csapattal tudtunk készülni. Nyilván ebben benne voltak a betegségek, Covid, utazások, síelések egyaránt. Ennek következtében tudtam, hogy nehéz tavaszunk lesz... Sajnos egy olyan mérkőzés sem volt az évben, ahol teljes csapattal tudtunk volna kiállni. Balszerencsénkre egész évben végig kísért minket betegségek sora. Voltak holtpontok az év folyamán, amiket próbáltunk kibeszélni közösen a srácokkal, többé kevésbé sikerült is. Ahogy a BP serdülő bajnokságban úgy az országos A2 felsőházban is a 7.helyezést értük el. Az országos eredmény abszolút csalódás nekem... Ebben a mezőnyben kb. 4.-5. hely lett volna a realitás, tudva azt, hogy milyen problémákkal küzdöttünk egész évben illetve, hogy 3 db 2005-ös születésű gyermekünk volt a csapatban. Szerencsére ettől függetlenül, szeptembertől ismét osztályozón tudunk résztvenni, annak fényében, hogy felkerüljünk az A1-be! 

Összességében nagyon sajnálom, hogy nem én leszek jövőre a srácokkal, biztos vagyok benne, hogy jó kezekben lesznek Attila bácsinál. Örülök, hogy voltak jó egyéni teljesítmények az év folyamán, voltak akik rengeteget fejlődtek. Egy biztos tanulságos év volt mint két oldalról nézve. Most jön a megérdemelt pihenés, ami után kezdetét veszi a kőkemény munka! Bízok benne, hogy a jövőben lesz olyan játékos ebből a csapatból, akivel közösen fogunk tudni játszani az YBL felnőtt csapatában! 

Hajrá YBL!!

 

Országos Gyermek:

Köllő Attila;

"A szezon nekünk a Habawaba nemzetközi tornával kezdődött szeptember elején, ahol két csapattal indultunk. Első csapatunk végig ötletesen, kreatívan játszott, a döntőt is meggyőző fölénnyel nyerve lett aranyérmes.

Ez Egyesületünk eddigi legjobb utánpótlás eredménye!

A második csapatunk sem vallott szégyent, a középmezőny elején fejezte be a 24 csapatos tornát. Szeptember közepén következett az A 1-es kvalifikáció, ahol nagy különbségű győzelmeket arattunk, de nem sikerült kivívnunk az első osztályú tagságot. Az A2 bajnokságnak ugyanezzel a csapattal vágtunk neki, az első szakaszt minden meccsünket megnyerve hoztuk le. A januári átigazolási szezonban három legjobb játékosunk távozott első osztályú csapatokba, ezután kellett egy újjáépített csapattal helytállnunk a bajnokság második felében. Döcögősen indult, ami várható volt, minden játékosnak új szerepe lett, napról-napra építkeztünk. Volt két-három nagyon rosszul sikerült mérkőzésünk, így a bajnokságot a harmadik helyen zártuk, ami megfelel  jelenlegi erőviszonyoknak. A másik cél az volt, hogy minél több játékost felkészítsünk a következő évi serdülő szezonra, szerintem 7-8 játékos készen áll erre a feladatra.

Köszönöm edző kollégáimnak az egész szezonban nyújtott munkát és segítséget, úgy látom jó úton haladunk, évről-évre termeljük a tehetségeket, biztos bázisa vagyunk a magyar vízilabdának.

Hajrá YBL!"

Budapest Serdülő I:

Dr Nagy Sándor;

"Köszönöm csapatomnak az elmúlt évek munkáját és remélem minél többen maradnak a jövőben is az uszodák világában közülük. Én személy szerint egy hosszabb életszakaszt - legalabbis most egy időre - lezárok, de semmiképpen sem szeretnék a jövőben vízilabda nélkül élni, így azért még talalkozunk a medencében vagy akár a parton is. Köszönöm az YBL-nek azt a családias légkört ami mindig körbevett mind játékosként mind edzőként. Tiszta szívemből kívánok még rengeteg sikert a klubnak és további jó munkát az edző kollegaimnak.

Hajra YBL!!!"

 

Budapest Gyermek I (2007):

Köllő Attila;

"Ebben a bajnokságban elsősorban azok kaptak hangsúlyos szerepet akik nem, vagy csak keveset játszottak az országosban. A cél a mérkőzés rutin fejlesztése a játékpercek gyarapítása volt. Ezeknek tökéletesen megfelelt ez a bajnokság, több játékosunknál is látható a fejlődés.

Hajrá YBL!"

Budapest Gyermek II (2008 I):

Dorogi Balázs;

 

Budapest Gyermek II (2008 II):

Kibédi Botond;

 

Budapest Gyermek III (2009):

Bencze András;

"Mivel a 2010-es korosztállyal játszott két éven át a 2009, és idén tudtuk, hogy ez nem valósulhat meg, új csapat építése volt a cél. Az ősz folyamán kis szerencsével feljebb tudtunk volna lépni a B csoportba, azonban a Honvéd ellen későn ébredtünk, és egy gólos vereség után maradtunk a C-ben. Volt egy kialakult játékunk, és szépen fejlődtek a gyerekek is, jó úton haladtunk. Sajnos a tavasz folyamán nem úgy alakultak a dolgok ahogyan azt elterveztük. Ennek okai, hogy többen abbahagyták, a kommunikáció kevésbé működött a csapaton belül, sok volt a hiányzás, illetve a szezon közben érkező újoncoknál több probléma is előjött. Ennek eredménye, hogy a rájátszás során a KESI ellen állt fel először teljes kerettel a csapat, amelyen győzni is tudtunk. Rengeteg tanulsággal szolgált ez a szezon, és kijelenthető hogy a 2009-es korosztályban is vannak értékek, amit tovább kell menedzselni az országos bajnokságig. Van egy versenyképes kezdő sorunk, egy THG kerettagunk, többen feltudtak játszani a 2008-as csapatba, ami mind mind csupa jó dolog. Viszont a kispadot kell még mindig minél hosszabbra építeni, mert ez határozza meg a keret stabilitását. A csapatot jövőre Kibédi Botond veszi át, én köszönöm a gyerekeknek, és a szülőknek az elmúlt három évet. Igyekeztem legjobb tudásom szerint képezni őket, és talán ami fontosabb, élmenyeket adni.  Remélem 10 év múlva az utcán azért vernek majd hátba, mert megszeretnének hívni pár sörre a régi szép idők emlékére :)

Hajrá YBL , Hajrá 2009!

2022-06-15Szerkeszti:     Veres Zoltán (Zocc)

Készítette:     Battyányi Gábor

Kapcsolat: