Támogatók

Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Link ajánló

Amikor a legfontosabb volt… - Gyermek / Serdülő / Ifjúsági Országos A2 Bajnokság

Vasárnap Békéscsabára látogatták országos utánpótlás csapataink. A tét pedig nem volt kisebb mint az Országos A1 Bajnokság Kvalifikációs play-off tornájának az utolsó helyének a megszerzése. Gyermek és serdülő csapatunknak kötelező volt a győzelem míg ifjúsági csapatunk a múlt vasárnapi Szentes ellen szerzett két pontnak köszönhetően szinte tét nélküli mérkőzést játszhatott. 

 

Gyermek csapatunk kezdett és szerezte meg a lélekerősítő győzelmet és őket követték a serdülők. Köllő Attila tanítványainak szintén kötelező volt nyerni, hogy meglegyen a remélt rájátszás. Kérdés sem férhetett hozzá, hogy melyik a jobb csapat ezen a vasárnapon és egy nagyon magabiztos győzelemmel érték el Mikesék a céljukat. Ifjúsági csapatunk mérkőzése pedig inkább érzelemtől fűtöttre sikeredett, ugyanis ez volt Veres Zoltán, ifjúsági csapatunk vezetőedzőjének az utolsó YBL-s mérkőzése. A fiúk pedig megtisztelték Zolit és méltóképpen egy három gólos győzelemmel sikerült búcsút inteni nyolc év után. 

 

Gyermek:

 

„Ha kicsi a tét, a kedvem sötét” - Ez az örökbecsű mondás érvényes is lehetett gyermek csapatunkra, akik valami egészen fantasztikus teljesítménnyel rukkoltak elő vasárnap. 

 

Már szombat este érződött a fiúkon, hogy nagyon egyben vannak, készek csatába menni. Ennek megfelelően is kezdődött a mérkőzés, ahol az első negyed inkább a támadásokról szólt. 8 gólt láthattak a kilátogató nézők. 1-1-nél elléptünk ellenfelünktől és Márai-Szigethy és Horváth Milos duplájának is köszönhetően 5-3-as előnnyel mehettünk a pihenőre.

 

A második negyedben aztán a Békéscsaba tett róla, hogy ne nyugodhassunk meg. Két gólt lőttek a negyedben, míg mi egyszer sem tudtuk megzörgetni a hálót és máris döntetlen volt a félidő. 5-5. 

 

A harmadik negyedben pedig visszatért mindkét csapat támadójátéka az első negyedben látottakhoz. Bár 6-5-nél, 8-7-nél és 9-8-nál is mi vezettünk a csabaiak mindig tudtak válaszolni és egy utolsó másodperces góllal már egy gólos hazai vezetéssel ért véget a negyed. 11-10. 

 

Csodára volt szükség Tikiéktől és MEGCSINÁLTÁK. Kétszer is csak büntetőt érően tudott megállítani minket a Békéscsaba és Horváth Milos mindkétszer értékesíteni tudta azt. A védekezés pedig nemhogy összeállt, gyakorlatilag bedeszkázta a kaput Kőrössy András és Fekete Balázs. Nem tudott gólt lőni a csaba és egy csodálatos utolsó negyedes fordítással megnyertük a meccset és megadta a csapat a lökést a Serdülő csapatnak. 

 

Gratulálunk a Csapatnak az egész éves teljesítményéért, odaadásáért és kitartásáért. 

Gyermek csapatunk a hatodik helyen végzett a bajnokságban.

 

2024.06.02. 11. forduló

Békéscsaba-YBL: 11-12

(3-5;2-0;6-5;0-2)

Gólok: Horváth 7; Márai-Szigethy, Selmeczi-Zsuppányi 2-2; Rajna 1

Kapusok: Fekete 42% ;  Kőrössy 100%

Sziklai Tamás:Nehezen tudom szavakba önteni, ami most bennem van. A lehető legkiélezettebb végjátékot hozta számunkra a bajnokság és a tét nem volt kicsi. Ha nyerünk osztályozót játszunk, ha nem, akkor céljaink megvalósulása meghiúsul. 

Egész héten azt láttam a csapaton, hogy mindenre is összpontosítanak, felnőtt férfiak módjára koncentráltak minden nap. Egy nappal a sorsdöntő mérkőzés előtt már elmentünk Békéscsabára és szombat este láttam rajtuk azt, hogy igazán csapattá kovácsolódtunk. Azt éreztem, hogy ebből másnap nem lehet vereség. 

A találkozót szerencsére jól kezdtük és bár voltak megingások, szinte végig tudtunk irányítani. Egy gólos hátránnyal kezdődött az utolsó negyed, a védekezés teljesen összeállt és meg tudtuk fordítani a mérkőzést. 

Ezzel sikerült kvalifikációs helyen végezni, amiért nagyon büszke vagyok a csapatra! Az éves munka meghozta a várt eredményt, a gyerekek nagyon sokat tettek azért, hogy sikerüljön a célkitűzés.

Köszönjük az egész éves támogatást a csapatnak, edzőknek és szülőknek! Most kicsit pihenünk, hogy aztán megfelelő módon fókuszáljunk a szeptemberi kvalifikációra.”

 

Serdülő:

 

Nem várt kisebb feladat a serdülőkre sem. Kötelező volt a győzelem. 

 

Kérdés pedig nem sok volt és a Gyerek csapat bravúros győzelme, mintha szárnyakat adott volna Köllő Attila együttesének. Az első félidőre eldőlt a mérkőzés. Mindösszesen háromszor közel magunkhoz a hazaiakat és akkor is csak két gólra. A nagy szünetre 10-5-s vezetéssel és magabiztossággal a játékunkban fordultunk. 

 

A harmadik negyedet bár megnyerte a Békéscsaba, faragni csupán egy gólt tudott a hátrányából, a záró felvonásban pedig hihetetlen utolsó energiákat mozgósítva magukban további öt gólt lőttünk és a gyermek kapusok után Fiser Ákos és Matula Botond is lehozta kapott gól nélkül. 9-18.

 

Ezúton gratulálunk Serdülő csapatunknak és edzőjüknek Köllő Attilának is az egész évhez, valamint a bajnoki negyedik hely megszerzéséhez. 

 

Békéscsaba-YBL: 9-18

(2-4;3-6;4-3;0-5)

Gólok: Mikes 5; Fiser T. 4; Szaplonczay, Szentandrási, Kósa 2-2; Somogyváry, Ludas, Sükösd 1-1

Kapusok: Fiser Á. 50% ; Matula 100%

Köllő Attila: “A mai mérkőzésen abban voltunk erősek amiben a bajnokság során sokszor nem, ez pedig a fegyelmezettség, és a mentális erő.

Sokszor kellett védekezést váltanunk, így tudtunk a minden szempontból elfáradó ellenfelünk fölé kerekedni.

Gratulálok mindhárom korosztálynak, a bajnokság elején minimálisan kitűzött célt elértük, szeptemberben a kvalifikáción megküzdhetünk az A 1-es tagságért.”

 

Gyermek:

 

Az Ifjúsági csapatunk mérkőzése, a már sokszor megénekelt Szentes ellen szerzett két pontnak köszönhetően már tét nélküli volt. Ugyanakkor Veres Zoltán vezetőedző az utolsó mérkőzésére készülhetett az YBL színeiben, így tanítványai szeme előtt nem lebeghetett más, mint a győzelem megszerzése, hogy méltóképpen tudjanak elbúcsúzni Zolitól. 

 

Ennek megfelelően is kezdték a mérkőzést és már az első negyed közepére három gólos előnyre tettek szert Fehér Gergő kettő és Békési Csongor góljának köszönhetően és bár egy perccel a negyed vége előtt szerzett csabai góllal közelebb került ellenfelünk, az első negyed végére maradt a 3-1 ide. 

 

A második negyedben aztán zárkózott a Békéscsaba, de egyenlíteni nem tudott (3-4). A harmadik negyed közepe felé ugyanakkor hosszú gólcsendet követően egyenlítettek a hazaiak, de Gál Benedek, valamint Fehér ismét kétszer betalált, így az utolsó fél percben a gyors gólváltás már nem változtatott és három gólos előnnyel mehettünk az utolsó szünetre. (5-8)

 

A záró felvonásban pedig már mindkét csapat kétszer volt eredményes, a mi oldalunkon Fehér és Mikes talált be. Így magabiztos, 10-7-es győzelemmel sikerült elérni az előzetes célt és búcsúzni Veres Zolitól, valamint megszerezni az ötödik helyet a bajnokságban. 

 

8 év elteltével távozik egyesületünktől Zoli. Nagyon köszönjük neki azt a rengeteg munkát, amit beletett a fiatalok fejlődésébe. Olyan kész játékosok jöttek ki a keze alól, akik aztán klubunk felnőtt csapatába is könnyedén beilleszkedtek, valamint azóta már OB1-ben védő kapus is a neveltjei közé tartozik.  Köszönünk szépen még egyszer mindent!

 

Ifjúsági:

Békéscsaba-YBL: 7-10

(1-3;2-1;2-4;2-2)

Gólok: Fehér 5; Gál, Mikes 2-2; Békési 1

Kapus: Fiser 67%

Veres Zoltán: “Jól kezdtük a mérkőzést ám a 2.negyedben már visszavettünk ebből a lendületből de így is tartani tudtuk magunkat; ez többek között a kapusteljesítménynek is köszönhető mert stabil védelmet biztosított így támadásban felszabadultabban tudtunk játszani, így győzelemmel és emelt fővel tudtuk befejezni ezt a szezont.

Köszönöm csapatomnak az elmúlt évet habár van bennem hiány nem is kevés de ilyen a sport. Gratulálok mindhárom korosztálynak, hogy szeptemberben ismét kvalifikációt harcoltak ki.

És köszönöm az Ybl-nek az elmúlt évtizedet és hogy itt kezdhettem és lehettem 8 éven át edző. 

 

Sok sikert kívánok a jövőben!”

 

2024-06-05Szerkeszti:     Veres Zoltán (Zocc)

Készítette:     Battyányi Gábor

Kapcsolat: